Aurora Dobson schrijft inclusieve verhalen voor kinderen. Iedereen is welkom in haar fantasie. Toen ze werd geboren gaven haar ouders haar de naam ‘Aurora’, wat dageraad betekent. In ieder verhaal wat ze schrijft speelt de zon een rol. Ze laat haar schijnen op knusse huisjes in het bos, gelukkige gezinnen en wijze opa’s en oma’s. Maar de zon schijnt ook op plekken en in situaties waar vreugde wordt vermengd met verdriet. Of waar mensen(kinderen) worstelen.

Aurora ging van de kleuterklas tot klas 12 naar de vrije school. Daardoor kreeg ze een diepe eerbied voor de wereld om haar heen. Maar tijdens haar studie culturele antropologie werden haar ogen geopend voor het onrecht en ongelijkheid in diezelfde wereld. Hoe kan ik oplossingsgericht te werk gaan zodat ik mijn steentje kan bijdragen terwijl ik mijn fantasie gebruik? Deze vraag stelde ze zichzelf toen ze moeder van een drieling werd en zeven jaar later nog een klein kindje kreeg. 

Door verhalen voor kinderen te schrijven leerde ze die stem te gebruiken. De wijde wereld is prachtig en rijk, net als de mensheid in zijn diversiteit. Het is Aurora’s diepste overtuiging dat die rijkdom gevierd moet worden en dat iedereen een stem verdient.

Aurora heeft zeeën vol aan ideeën en schrijft o.a. voor Slot Sofenstein – hét nieuwe kindertijdschrift waar inclusiviteit en diversiteit hoog op de agenda staan.